Politika zasebnosti

Izjava o varstvu zasebnosti

Zavezani smo k varovanju vaših osebnih podatkov in vaše pravice do zasebnosti. Sodelovanje ter komuniciranje z vami in vaši osebni podatki, ki ste nam jih v ta namen zaupali nam veliko pomenijo. Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede naše politike ali prakse uporabe vaših osebnih podatkov, nam pišite na [email protected].

Kadarkoli obiščete našo spletno stran https://www.dbus.si in uporabljate naše storitve, nam zaupate tudi svoje osebne podatke. Vašo zasebnost jemljemo z najvišjo mero resnosti. V tej politiki zasebnosti vam podajamo jasno razlago o tem, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in katere pravice imate do njih. Upamo, da si boste vzeli nekaj časa in našo politiko zasebnosti natančno preberali, ter nam s tem pripomogli k še bolj doslednemu upoštevanju in izvajanju Zakona o varstvu osebnih podatkov. V kolikor v naši politiki zasebnosti obstajajo kakršni koli razlogi, s katerimi se ne strinjate, smo vas primorani prositi, da prekinite z obiskovanjem našegaspletnega mesta https://dbus.si in naših storitev.

Ta politika zasebnosti velja za vse informacije, ki jih zbramo na našem spletnem mestu https://www.dbus.si.

Izjavo o zasebnosti bomo občasno spreminjali. Če vam vaša zasebnost veliko pomeni, redno obiskujte to stran in izvedeli boste vse o spremembah. Če bomo vnesli spremembe v Izjavo o zasebnosti, ki bodo vplivale na vas (na primer, če nameravamo obdelovati vaše osebne podatke za druge namene, kot so bili v preteklosti navedeni v tej Izjavi o zasebnosti), vas bomo o tem obvestili, preden bomo začeli z novimi dejavnostmi.

Pazljivo preberite ta pravilnik o zasebnosti, saj vam bo pomagal sprejemati odločitve o skupni rabi vaših osebnih podatkov z nami.

Predstavitev upravljavca – nosilca spletne strani

Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS) je edino društvo s področja profesionalne baletne umetnosti na slovenskem, deluje kot društvo v javnem interesu, ter združuje že preko 300 članov, med katerimi je 40% redno zaposlenih baletnih plesalcev. Koncem maja 2003 je novoizvoljeno vodstvo z analizo stanja ugotovilo, da je ob poplavi vsakršnega plesa v Sloveniji baletna umetnost, zaprta v kletki naših dveh operno-baletnih hiš in majhnim številom ponovljenih predstav postala enklava za relativno majhno število gledalcev – ljubiteljev. Dokaj nedostojna pozicija z ozirom na 400 letno tradicijo baletne umetnosti, do katere čutimo polno odgovornost. Sledil je sklep: odločno, zahtevno in s profesionalno kvaliteto v širši kulturni prostor.

Naši kontaktni podatki:
Društvo baletnih umetnikov Slovenije, Župančičeva ulica 1, 1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon: 040 465 160; e-pošta: [email protected], spletno mesto: https://www.dbus.si

Vrste in nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo na različnih podlagah in za različne namene. Zato smo razdelili informacije o varovanju zasebnosti po podlagah in namenih ter jih združili v naslednjih izjavah zasebnosti:

Izjava o varstvu zasebnosti spletnega mesta

Izjava o varstvu zasebnosti pri pošiljanju elektronskih novic

S podrobnimi nameni in podlagami za obdelavo osebnih podatkov vas seznanimo najkasneje v času zbiranja osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo uporabljali za:

 1. izpolnitev pogodbe, sklenjene z vami,
 2. pošiljanje elektronskih novic in obvestil,
 3. komuniciranje z vami (po elektronski pošti, navadni pošti, telefonu ali s SMS sporočili – izbrana metoda je odvisna od kontaktnih informacij, ki ste jih delili z nami),
 4. izboljšanje naših storitev (osebne podatke uporabljamo tudi v analitične namene kot del našega truda, da izboljšamo naše storitve in izkušnje uporabnikov. Glavni cilj je optimizacija in prilagajanje naše spletne platforme vašim potrebam, zaradi česar je našo stran lažje in bolj prijetno uporabljati. Prizadevamo si, da za te analitične namene uporabljamo le psevdonimizirane ali anonimizirane podatke).

Razen zgoraj navedenih podatkov bomo obdelovali tudi druga sporočila, ki nam jih boste poslali za izvrševanje vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Za namene spremljanja odjav in omejitev obdelave bomo zbirali datum odjave oziroma omejitve obdelave, elektronska sporočila, s katerimi ste bili obveščeni o odjavi, in druga sporočila, povezana z izvrševanjem vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

Kadar obdelujemo osebne podatke na podlagi vaše privolitve, preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

V skladu z veljavno slovensko zakonodajo (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate v zvezi z varstvom svojih osebnih podatkov naslednje pravice:

Pravica do dostopa do podatkov

Vedno imate pravico preveriti, ali o vas zbiramo osebne podatke, in v tem primeru imate tudi pravico do vpogleda v te podatke.

Če kot posameznik želite, da preverimo, ali o vas zbiramo osebne podatke, lahko to zahtevate po elektronski pošti ([email protected]) ali pisno po pošti. Preden vam bomo posredovali informacije, bomo preverili vašo identiteto.

Pravica do izbrisa (“pravica do pozabe”)

Pravico imate doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, mi pa imamo kot upravljavec obveznost vaše osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če:

 • obdelavi upravičeno ugovarjate (glejte pravico do ugovora),
 • smo osebne podatke obdelali nezakonito,
 • moramo osebne podatke izbrisati zaradi izpolnitve zahtev v predpisih.

Izbris se ne izvede, če je obdelava osebnih podatkov potrebna za:

 • izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov.

Če kot posameznik želite, da vaše osebne podatke izbrišemo, lahko to zahtevate po elektronski pošti ([email protected]) ali pisno po pošti. Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do popravka

Pravico imate doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami. Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Če kot posameznik želite, da popravimo vaše osebne podatke, lahko to zahtevate po elektronski pošti ([email protected]) ali pisno po pošti.

Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate doseči, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov v primeru:

 • če oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
 • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove obdelave,
 • vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih za uveljavljanje in izvajanje potrebujete vi sami,
 • ste vložil ugovor v zvezi z obdelavo, dokler ni ugotovljeno, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi.

Če boste zahtevali omejitev iz navedenih razlogov, lahko vaše osebne podatke le še shranjujemo, vse druge vrste obdelav pa lahko izvajamo le:

 • z vašo privolitvijo,
 • zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe ali
 • zaradi pomembnega javnega interesa Unije ali države članice.

Pred preklicem (torej prenehanjem) omejitve obdelave osebnih podatkov vas bomo o preklicu omejitve obvestili.

Če smo zavrnili vašo zahtevo po izbrisu podatkov ali pa želite le omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov, lahko po elektronski pošti ([email protected]) ali pisno po pošti zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov. Pravico do omejitve lahko uveljavljate samo v primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do prenosljivosti

Podatke, ki ste nam jih posredovali in smo jih zbrali, lahko prenesete, kadar obdelava vaših osebnih podatkov temelji na vaši privolitvi ali jih obdelujemo zaradi izvrševanja pogodbe, ki smo jo sklenili z vami. Podatke v prenosljivi obliki lahko zahtevate osebno na našem sedežu.

Podatke lahko posredujemo le v primerih, ko lahko posamezne podatke zanesljivo povežemo s posameznikom.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Brez poseganja v katero koli drugo upravno ali pravno sredstvo imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da vložite pritožbo na naslov:
Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, T: 01 230 97 30, E: [email protected]

Informacijski pooblaščenec vas bo skladno s predpisi obvestil o stanju zadeve in vam posredoval odločitev o pritožbi.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Društvo baletnih umetnikov Slovenije nima imenovane pooblaščene osebe za varstvo podatkov.

Za varstvo osebnih podatkov je zadolžen Izvršni odbor Društva baletnih umetnikov Slovenije, ki ga zastopa njegov predsednik.

IZJAVA O VARSTVU ZASEBNOSTI SPLETNEGA MESTA

V tem dokumentu opisujemo, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke na našem spletnem mestu.

Spletno mesto www.dbus.si je vzpostavljeno z namenom obveščanja članstva in širše javnosti o delovanju, programih in/ali prireditvah ter drugih aktivnostih Društva baletnih umetnikov Slovenije ter z namenom objavljanja novic s področja baletne umetnosti.

Nekatere obdelave osebnih podatkov so nujne, da lahko zagotovimo tehnično delovanje spletnega mesta. Če se s tovrstno neobhodno obdelavo, ki je navedena v tej izjavi, ne strinjate, morate prenehati uporabljati spletno mesto.

Vrste in nameni obdelave osebnih podatkov

Ko dostopate do našega spletnega mesta www.dbus.si, brskalnik samodejno prenese nekatere podatke na naš spletni strežnik. Razlogi za ta prenos so tehnične narave, obenem pa so podatki nujni, da vam lahko zagotovimo dostop do želenih informacij spletnega mesta. Za potrebe zagotavljanja varnosti našega informacijskega sistema v spletnem dnevniku samodejno zbiramo naslednje podatke, na katere nimate vpliva, ker so nujni za tehnično delovanje spletnega protokola ali pa nastanejo na naših strežnikih:

 1. vaš IP naslov (obvezna tehnična zahteva TCP/IP protokola),
 2. datum in čas dostopa (glede na čas na našem strežniku),
 3. časovni pas (nastavljen na našem strežniku),
 4. vsebino zahtevka – podatek o strani, ki ste jo zahtevali na našem spletnem mestu (obvezna tehnična zahteva spletnega protokola http),
 5. rezultat obdelave zahteve oziroma kodo http odgovora (določi jo naš strežnik po prejemu zahteve vašega spletnega brskalnika/odjemalca),
 6. količino prenesenih podatkov (kot jo določi naš strežnik, preden vašemu spletnemu brskalniku/odjemalcu pošlje podatke),
 7. spletni strani, ki zahteva dostop (kadar podatek pošlje brskalnik; v navodilih za uporabo spletnega brskalnika preverite, ali in kako lahko to preprečite),
 8. podatke o brskalniku, ki ga uporabljate (različica operacijskega sistema ter programske opreme brskalnika, jezikovne nastavitve in drugi podatki, ki jih sporoča brskalnik glede na nastavitve, ki ste jih določili).

Brez posredovanja vsaj tehnično obveznih podatkov, ki jih bomo zabeležili tudi v našem spletnem dnevniku, tehnično ne morete uporabljati našega spletnega mesta.

Navedene podatke bomo zbirali zaradi zagotavljanja storitev in varnosti našega spletnega mesta, omrežja in informacij z namenom preprečiti naključne dogodke, nezakonita ali zlonamerna dejanja. Obdelava je zato potrebna zaradi naših zakonitih interesov in temelji na točki f 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) ob smiselni uporabi preambule GDPR (49).

Osebne podatke spletnega dnevnika bomo obdelovali največ 12 mesecev, potem bomo podatke spletnega dnevnika izbrisali, če ne bomo imeli drugega zakonitega razloga za nadaljnjo obdelavo.

Privolitev za piškotke

S klikom na gumb “Strinjam se z uporabo piškotkov” potrjujete, da ste seznanjeni s pogoji uporabe piškotkov na našem spletnem mestu. Kot upravljavec osebnih podatkov bomo za namen analiziranja spletnih obiskov v vaš računalnik namestili piškotke in podatke o uporabljenih piškotkih ter anonimiziran IP naslov posredovali našemu obdelovalcu Google inc. preko WPMU DEV, ki je v tretji državi. Osebne podatke bomo zbirali tako dolgo, dokler boste ohranili sledilne piškotke ali največ 2 leti od vašega zadnjega obiska spletnega mesta. Z izbrisom piškotkov lahko sledenje kadarkoli prekinete. Postopek izbrisa piškotkov je opisan v navodilih za brskalnik.

Za potrebe dokazovanja seznanjenosti s pogoji uporabe piškotkov bomo v brskalnik, ki ga uporabljate, dodali piškotek z imenom “cookie_notice_accepted”, na naših strežnikih pa zbirali podatek o naslovu spletne strani, na kateri je bila dana privolitev, o vašem IP naslovu, ko ste dali privolitev, in o času dane privolitve.

Osebne podatke, zbrane na podlagi vaše privolitve z uporabo piškotkov, bomo obdelovali največ 24 mesecev, nato jih bomo anonimizirali/izbrisali.

Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve s pomočjo piškotkov, obdelujemo na podlagi točke f 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Zbrane osebne podatke bodo obdelovali:

 1. odgovorne osebe, ki skrbijo za tehnično delovanje spletnega mesta,
 2. naš odgovorni organ za varstvo podatkov.

 

V zvezi s to obdelavo osebnih podatkov veljajo naslednje posebnosti, povezane z vašimi pravicami:

Pravica do izbrisa (“pravica do pozabe”)

Vaše osebne podatke, ki jih zbiramo v dnevniku spletnega strežnika, lahko izbrišemo le v primeru, če vas lahko kot posameznika zanesljivo povežemo s posameznim IP naslovom.

Pravica do popravka

Morebitne netočne podatke, ki nam jih je poslal spletni brskalnik, ki ga uporabljate, lahko v dnevniku spletnega strežnika popravimo le v primeru, če vas lahko kot posameznika zanesljivo povežemo s posameznim IP naslovom.

Pravica do prenosljivosti

Vaših osebnih podatkov ne zbiramo na zakoniti podlagi, za katere velja pravica do prenosljivosti, zato prenosljivosti podatkov ne zagotavljamo.

Obdelovalci v tretji državi

Obdelovalec osebnih podatkov, ki zagotavlja tehnično delovanje sledenja s piškotki, je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA.

Več informacij o zasebnosti obdelovalca je zbranih v njegovem Pravilniku o zasebnosti.

IZJAVA O VARSTVU ZASEBNOSTI PRI POŠILJANJU ELEKTRONSKIH NOVIC

V tem dokumentu opisujemo, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke pri pošiljanju elektronskih novic.

Vrste in nameni obdelave osebnih podatkov

Za prijavo na novice in vabila na dogodke, ki jih pošiljamo po elektronski pošti, zbiramo podatek o vašem elektronskem naslovu ter vašem imenu in priimku.

Z uporabo personaliziranih spletnih povezav in slik, ki so sestavni del elektronskih novic, zbiramo podatke o prebranih novicah in obiskanih povezavah, ki so bile objavljene v novicah, ki smo vam jih poslali.

Več informacij o obdelavi osebnih podatkov pri obisku novic, objavljenih v našem spletnem mestu, je zbranih v Izjavi o varstvu zasebnosti spletnega mesta.

Elektronske novice vam lahko posredujemo le, če nam sporočite svoj elektronski naslov.

Navedene podatke bomo zbirali zaradi obveščanja na podlagi vaše privolitve ali zaradi našega zakonitega interesa. Če ste nam dali svojo privolitev, obdelava vaših osebnih podatkov temelji na točki a 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR), če ste z nami sklenili pogodbo, pa na točki f 6. člena GDPR.

Vaše osebne podatke bomo zbirali in vam pošiljali elektronske novice tako dolgo, dokler ne bomo prejeli vaše zahteve za odjavo, ki hkrati pomeni tudi preklic vaše privolitve. V primeru, ko obdelava temelji na našem zakonitem interesu, pa vas po prejemu odjave ne bomo več obveščali po elektronski pošti, odjava pa samodejno ne vpliva na izvirno podlago za obdelavo osebnih podatkov.

Z vsakim sporočilom, ki bo vsebovalo novico, obvestilo ali vabilo in bo poslano na podlagi našega zakonitega interesa ali vaše privolitve, bomo poslali tudi povezavo na spletno stran z enostavno odjavo oziroma preklicem privolitve. Preklic privolitve lahko vedno sporočite tudi na elektronski naslov [email protected].

Po odjavi oziroma preklicu vaše privolitve bomo vaše osebne podatke, povezane s pošiljanjem elektronskih novic, izbrisali v roku 30 dni.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Zbrane osebne podatke bodo obdelovali:

 1. odgovorne osebe DBUS, ki so zadolžene za pošiljanje novic in obvestil po elektronski pošti,
 2. naši zunanji sodelavci, ki nam pomagajo pri pošiljanju novic in obvestil po elektronski pošti,
 3. odgovorne osebe DBUS, ki skrbijo za tehnično delovanje spletnega mesta,
 4. odgovorni organ DBUS za varstvo podatkov.

 

V zvezi s to obdelavo osebnih podatkov veljajo naslednje posebnosti, povezane z vašimi pravicami:

Pravica do izbrisa

Pravico imate doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, kadar temelji obdelava osebnih podatkov na vaši privolitvi.

Kadar temelji obdelava podatkov na našem zakonitem interesu, je vaša pravica do izbrisa odvisna od izvirnega namena in podlage za obdelavo podatkov.

Če kot posameznik želite, da vaše osebne podatke izbrišemo, lahko to zahtevate po elektronski pošti ([email protected]) ali pisno po pošti. Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do prenosljivosti

V sklopu prenosljivosti lahko zahtevate podatke, ki jih zbiramo o vaših obiskih našega spletnega mesta, kadar ste za dostop do spletnega mesta uporabili povezavo v elektronski pošti. Ostalih podatkov ne moremo zanesljivo povezati s posameznikom, zato zanje ne zagotavljamo prenosljivosti.

Obdelovalci

Podatke obdelujejo odgovorne osebe DBUS, ki so zadolžene za pošiljanje novic in obvestil po elektronski pošti, odgovorne osebe DBUS, ki skrbijo za tehnično delovanje spletnega mesta, naši zunanji sodelavci, ki nam pomagajo pri pripravi in pošiljanju elektronskih novic in obvestil po elektronski pošti, ter naš pooblaščeni organ za varstvo podatkov, če je to potrebno.