OK

Navkljub epidemiji Covid-19 uspešna realizacija baletnega & koreografskega tekmovanja TUTU 2021

Navkljub razsajajočemu koronavirusu in nalezljivi bolezni Covid-19 je Društvo baletnih umetnikov Slovenije uspešno izpeljalo letošnji TUTU – baletno in koreografsko tekmovanje. Prav zaradi epidemije je bila udeležba sicer nekoliko skromnejša kot v letih pred letom 2020, še posebej če upoštevamo dejstvo, da je v baletnih šolah pouk v preteklosti potekal večinoma na daljavo. 

TUTU 2021 se je udeležilo 29 tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah SOLO, 36 tekmovalk in tekmovalcev v štirih kategorijah SKUPINA ter 15 tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah KOREOGAFIJA – spodbujanje lastne ustvarjalnosti. Rezultate si lahko ogledate na spletni strani baletnega tekmovanja TUTU (tutubaletnotekmovanje.si).

Čeprav so se nekateri tekmovalci in z njimi njihovi mentorji bali, da zaradi razmer niso v najboljši formi, so na tekmovanju pokazali zelo dobro pripravljenost, predvsem pa pogum, da so se navkljub danim razmeram na tekmovanje pripravili in se ga udeležili. 

Petčlansko strokovno žirijo so sestavljali Evelyn Teri (predsednica), Alenka Ribič, Gabriele Haslinger, Anton Bogov in Elek Tibor Zsolt.