OK

Kdor pleše s srcem ostane v duši tistega, ki ga gleda. Poslovilna celovečerna predstava baletnega prvaka Antona Bogova v SNG Maribor

15. novembra 2021 je bil na velikem odru SNG Maribor svečan dogodek, uprizoripev celovečerne baletne predstave Smrt v Benetkah, s katero se je od celovečernih baletnih predstal poslovil prvak in hkrati zagotovo najvidnejši slovenski baletni plesalec Anton Bogov.

“Kdor pleše s srcem ostane v duši tistega, ki ga gleda.” je prav gotovo  primeren zapis za plesalca, ki je svojo umetnost občinstvu predajal več kot 20 let. Bogov je bil v vlogi Gustava von Aschenbacha izjemen, njegova interpretacija je bila polna izjemne odrske prezence v vsej veličini zrele umetniške osebnosti s karizmo, ki jo danes premore le malokdo. Kakorkoli, Bogova bi si želeli v prihodnje še videti na odru. Zagotovo pa bodo njegove številne interpretacije glavnih vlog, izjemna tehnika in odrska osebnost številnim ostale v trajnem spominu.

Emocionalno izvedbo predstave je občinstvo pospremilo z bučnim aplavzom, katerega pretežni del z vzkliki Bogov, Bogov, Bogov… je pripadal ravno njemu, Antonu Bogovu.