Mednarodni poletni baletni kamp Dancs-Piran

Društvo baletnih umetnikov Slovenije od leta 2014 vsako leto v poletnih mesecih, praviloma v zadnjem tednu julija in v prvem tednu avgusta, prireja 14-dnevni Mednarodni poletni baletni seminar DANCS-PIRAN, ki se odvija na Osnovni šoli Cirila Kosmača v Piranu.

Mednarodni baletni poletni seminar je namenjen:

  • profesionalnim baletnim plesalcem,
  • učencem nižjih baletnih šol z naprednim znanjem
  • dijakom srednjih baletnih šol
  • študentom baletnih akademij, višjih in visokih baletnih šol
  • plesnim ustvarjalcem s področja sodobnega plesa.

Mednarodni poletni baletni seminar Dancs-Piran ponuja naslednje delavnice:

A.) Osnovni napredni tečaj klasičnega baleta: primeren je za učenke in učence nižjih baletnih šol, ki se balet učijo najmanj dve leti po razširjenem programu ali najmanj tri leta po osnovnem učnem programu oziroma že obvladujejo osnovno znanje tehnike klasičnega baleta. Primerna starost udeležencev tečaja je 11+ let. Tečaj vključuje štiri različne delavnice, ki se izvajajo vsakodnevno (trening klasičnega baleta, tehnika klasičnega baleta, repertoar klasičnega baleta – solo in delavnica sodobnih baletnih in plesnih tehnik);

B.) Nadaljevalni & Profesionalni workshop klasičnega baleta: workshop je namenjen dijakinjam in dijakom srednjih baletnih šol, študentkam in študentom baletnih akademij, višjih in visokih baletnih šol ter profesionalnim baletnim plesalkam in plesalcem. Workshop dnevno vključuje štiri različne delavnice (trening klasičnega baleta, skupinski repertoar klasičnega baleta, solo repertoar klasičnega baleta in delavnico sodobnega baleta in plesa).

Udeleženci se lahko odločijo za izbor tečaja ali workshopa v celoti ali pa opcionalno izberejo posamezne delavnice, ki se jih bodo tekom trajanja seminarja udeleževali. Tečaja ali workshopa se lahko udeležijo tudi plesalci drugih plesnih smeri, ki želijo pridobiti ali nadgraditi znanje iz klasičnega baleta.

Udeleženci po zaključku posameznega tedna seminarja javno predstavijo pridobljeno znanje. Predstavi se načelno odvijeta bodisi na odru na Tartinijevem trgu ali v Tartinijevem gledališču Piran.

Seminar poleg tečaja in workshopa udeležencem nudi tudi bivanje v skupinskih spalnicah in prehrano v Dancs centru, za mladoletne udeležence pa je zagotovljena skrb 24 ur/dan.

Veseli bomo, če se boste odločili za udeležbo na Mednarodnem baletnem in plesnem seminarju DANCS-PIRAN!

Internetna stran Mednarodnega poletnega baletnega seminarja DANCS-PIRAN

Web page International summer Ballet seminar DANCS-PIRAN in English