DBUS ZA JOSEPHA BUNNA

Dne 6. avgusta 2016 je Društvo baletnih umetnikov Slovenije na odru Tartinijevega trga v Piranu uprizorilo baletno predstavo Carmen za baletnega plesalca, člana DBUS Josepha Bunna, ki je v bolnišnici v komi in se bori za življenje. Predstava je bila posneta in poslana Josephovi soprogi Špeli Bunn, ki mu je predstavo v bolnišnici predvajala. Joe, kot kličemo Josepha, je z Društvom baletnih umetnikov Slovenije nastopil na številnih baletnih koncertih širom po Sloveniji.

Pred predstavo Carmen je Društvo baletnih umetnikov Slovenije Jou poslalo sporočilo upanja, podpore in želje, da se vrne med vse nas.

Dragi Joe!
Življenje pred nas postavlja neštete preizkušnje, takšne in drugačne, prijetne in neprijetne, lahke in težke, pričakovane in nepričakovane. Tako se, Joe, v tem trenutku srečuješ in spopadaš z verjetno najtežjo preizkušnjo v svojem življenju! Vendar, kolikor nam je hudo, kolikor smo v skrbeh zate in v mislih s teboj iz dneva v dan, verjamemo v dobro, verjamemo, da boš izboril ta boj in zmagal. Poznamo te kot borca in vemo, da se boriš! O tebi vsak dan znova spremljamo novice, vsakič v upanju, da bomo priča tisti, ki jo pričakujemo in ki bo ponesla srečo v naša srca! Tako živimo s teboj in vemo, da nas čutiš ob sebi, vemo, da čutiš naše upanje, skrb in našo podporo.
Čeprav si v Ljubljani preživel le nekaj let, lahko s ponosom rečemo, da si del nas, del slovenskega baleta! Si iskren prijatelj, predan delavec, edinstven umetnik skratka človek in pol. Ne le mi, ki smo bili deležni privilegija, da so se naše življenjske poti križale, vendar tudi številno slovensko občinstvo, se bomo za vselej spominjali tvojih številnih interpretacij, ki si jih poustvaril širom po Sloveniji. 
Zatorej Joe, naj nocojšnjo predstavo Carmen, ki jo bomo odplesali na odru na katerem si z nami odplesal več predstav, posvetimo tebi. Naj izzveni kot molitev celotnega slovenskega baleta zate, za tvoje zdravje, za tvojo prihajajočo srečo življenja. Ne predaj se Joe, zberi vse moči, ki so v tebi in zmagaj!
In ne pozabi, dolžan si se vrniti med nas in zopet nastopiti z nami, preprosto zato, ker te imamo radi!
 
Društvo baletnih umetnikov Slovenije
 
Sledite ali všečkajte: