Nazaj na ARHIV 2009


9. GALA VEČER NOVIH BALETNIH KOREOGRAFIJ NA SLOVENSKO GLASBO

 

Društvo baletnih umetnikov Slovenije je 9. gala večer novih baletnih koreografij na slovensko glasbo” premierno uprizorilo 18. oktobra 2009 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Večer je nastal v sodelovanju z Cankarjevim domom Ljubljana, SNG Maribor, JSKD Nova Gorica in Konzervatorijem za glasbo in balet Ljubljana,

ob podpori

Ministrstva za kulturo RS 

in

Veleposlaništva ZDA v Sloveniji

Štirideset baletnih umetnikov je oblikovalo pester večer trinajstih novih koreografij različnih stilov, med katerimi vsakdo najde trenutek zase.

Izvedbo večera so omogočili še Baletna šola Stevens, Baletna šola Pirueta, SNG Opera in balet Ljubljana, gibalni inštitut Vija vaja in številni drugi, ki na kakršenkoli način verjamejo v svetlo koreografsko prihodnost v Sloveniji.

 

______________________________________________________________

PROGRAM

ODMEVI V MEDIJI

 

Nadaljnje uprizoritve “9. gala večera novih koreografij na slovensko glasbo”:

  • 13. december 2009 ob 19.30: Nova Gorica, SNG Nova Gorica – DBUS v sodelovanju z JSKD Nova Gorica
  • 5. februar 2010 ob 19.00 uri: Portorož, Avditorij Portorož – DBUS v sodelovanju z JSKD Piran (ob povodu osrednje občinske proslave v čast Slovenskega kulturnega praznika)

Napovednik – MESEČNIK AVDITORIJA PORTOROŽ

Portorož – PROGRAMSKI LIST

29. april 2010 ob 19.30 uri: Maribor, SNG Maribor – DBUS v sodelovanju z SNG Maribor (ob Mednarodnem dnevu plesa 2010)

Častna pokrovitelja “9. gala večera novih koreografij na slovensko glasbo” sta Predsednik RS dr. Danilo Türk in njegova soproga Barbara Miklič Türk.